Over Renée Zeylmans 

Mijn man overleed (in 1974) plotseling aan een hartinfarct. Wij waren met onze drie kinderen, toen 2, 3½ en 7 jaar op vakantie in onze caravan.

Enige tijd na zijn sterven was er een heftig innerlijk moment en welde als een gebed in mij op: ”Oh God, als ik door deze verschrikking, deze smart heen kom, laat mij dan iets mogen betekenen voor de mensen die dit ook moeten doormaken.”

Ik koos allereerst voor mijn kinderen, 14 jaar later, na een intensieve scholingsweg en o.a. vrijwilligers werk in de stervensbegeiding, werd mij geschonken om dit gebed waar te maken en kon ik mijn gesprekspraktijk starten.

Ook ben ik docente aan opleidingen en geef al vele jaren cursussen, lezingen en supervisie op het gebied van stervens- en rouwproblematiek, ook in België. 15 jaar gaf ik de intensieve scholingscursus stervens- en rouwbegeleiding, 14 dagdelen. Daar ben ik nu mee geëindigd, daarvoor in de plaats themadagen.

Als psychosociaal therapeute ben ik niet alleen werkzaam op het gebied van stervens-en rouwproblematiek, maar ook op het gebied van autobiografische vragen, relatieproblemen, scheiding en andere levensvragen zijn een onderdeel van mijn praktijk

Het schrijven van boeken is ook een belangrijk deel van mijn werk.

print deze pagina...

© Renée Zeylmans 2019